Skaffa rätt utrustning till verkstaden eller bilhallen

Driver du en verkstad eller en bilhall av något slag? Då funderar du säkert på vilken typ av utrustning du behöver för att göra din inrättning ännu mer populär. Bland annat är det bra att göra investeringar i gör det själv-delen av verkstaden. Läs vidare för att ta del av förslag på bra utrustning.

En riktigt bra verkstad erbjuder inte bara reparationer utan låter också kunden få ta del av en rad hjälpmedel för underhållet av sin bil. Många föredrar att ta hand om bilen på en inrättning som är anpassad för det snarare än att göra det hemma på uppfarten. Du som verkstadsägare bör därför se till att det finns bra utrustning att låna för att göra just det.

Erbjud möjlighet till biltvätt

Som verkstadsägare tjänar du inte bara pengar på att erbjuda möjlighet till biltvätt, du gör även en god miljögärning. För att kunna göra det bör du investera i en bra tvätthall och högtryckstvättar av god kvalitet. När bilägare väljer att tvätta bilen hemma på uppfarten sköljs tungmetaller av och hamnar till slut i grundvattnet vilket naturligtvis inte alls är bra för miljön. Som verkstadsägare kan du erbjuda bättre vattenrening och därför undvika att tungmetaller förorenar grundvattnet. Detta är också viktigt eftersom starka rengöringsmedel, till exempel avfettning, ofta används i samband med biltvätt.

Erbjud gör det själv-tillbehör

Många bilägare uppskattar också om det finns smarta gör det själv-tillbehör att låna, till exempel en domkraft eller en pump till däcken. Erbjuder du biltvätt kan det också vara smart att se till att det finns god tillgång på rena och fräscha svampar. Smutsiga svampar kan nämligen samla på sig grus och damm, något som kan orsaka repor i lacken på bilen.

Kort sagt kan man säga att du som verkstadsägare blir mer populär ju fler smarta och praktiska tillbehör du har att hyra eller låna ut på din verkstad. Tänk på vad du själv skulle vilja ha när du besöker en verkstad. Kanske en högtryckstvätt för att kunna spola av däck och fälgar ordentligt, eller en bra domkraft som gör att det går enkelt att titta under bilen?