Så väljer du rätt däck och fälg

Däck och fälg hittas enkelt hos Däck365.se där du snabbt kan se vilka däck och fälgar som passar din bil. Priserna på fälgar varierar stort beroende på flera faktorer, där de vanligaste materialen är plåt och aluminium. Storleken på fälgen i kombination med profilen på däcken har stor påverkan på priset.

Som bilägare är det en hel del att tänka på som rör både underhåll och utseende på det egna fordonet. Ett av de lite knivigare besluten att ta gäller däck och fälg; vad passar egentligen bäst på just din bil? Att köpa fälgar är en utmärkt möjlighet att förstärka och förfina bilens design, så här gäller det att tänka till för att valet ska bli så korrekt som möjligt. Här nedan ska vi ge användbara tips när du ska välja däck och fälg.

Passformen viktig

Det allra viktigaste är förstås att både däck och fälg passar på din bil. Med andra ord är detta något du måste undersöka innan du gör affär. Passar innebär inte huruvida de designmässigt fungerar på ditt fordon, utan om de faktiskt går att använda. Hur vet du då vad som funktionsmässigt fungerar på bilen? Det här kan vara lite trixigt att känna till på egen hand, men lyckligtvis finns det hjälp att få. På Däck365.se kan du snabbt och enkelt få fram de däck och fälgar som passar din pärla. På sajtens startsida finns en sökfunktion, där du anger ditt fordons registreringsnummer. Smidigare kan det knappast bli!

Varierande priser på fälgar

Vad kostar då en uppsättning nya fälgar? Här varierar priserna mycket beroende på flera faktorer som fabrikat, storlek, material mm. En bil som har 16 tum som rekommenderad storlek kommer förstås lindrigare undan kostnadsmässigt jämfört med ett fordon som rullar på 20-tummare. Det finns dock stora prisskillnader mellan olika fabrikat och här påverkar, som sagt, även materialet prisbilden. En vanlig plåtfälg är kanske inte det roligaste du kan använda på bilen rent utseendemässigt, men är det billigaste alternativet. Om vi tar 16-tum som exempel så kan du få en uppsättning ör plåtfälgar under 4 000 kr, medan lättmetallfälgar i runda slängar kan kosta från drygt 5 000 kr och uppåt.

Bra att veta om däck och fälgar

Något som ofta påverkar priser ytterligare är däckens dimension. Bredare däck med lägre profil (höjd) är som regel dyrare än smalare däck. Det här kan vara värt att känna till när du letar däck som ska passa till din nya fälg, särskilt om du inte vill lägga så mycket pengar på nya sulor till bilen. Viktigt är också att välja fälgar som passar vårt kalla, nordiska klimat med allt vad det innebär. Fälgar utsätts som bekant för saltade vägar om vintrarna, så det är vettigt att välja variant därefter.

Sammanfattningsvis, tänk på följande vid köp av däck och fälg:

  • Se till att välja varianter som passar just din bil.
  • Kostnaden påverkas av fälgen och däckens storlek, men också fälgens material etc.
  • Använd sajter som Däck365.se för att lätt hitta rätt däck och fälg till din bil.