Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/u/u1273102/www/blogg/wp-settings.php on line 472

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/u/u1273102/www/blogg/wp-settings.php on line 487

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/u/u1273102/www/blogg/wp-settings.php on line 494

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/u/u1273102/www/blogg/wp-settings.php on line 530

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/u/u1273102/www/blogg/wp-includes/cache.php on line 103

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/u/u1273102/www/blogg/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/u/u1273102/www/blogg/wp-includes/theme.php on line 623
 Sneeky Pete » Arkiv » Så importerar du bildelar från USA

Så importerar du bildelar från USA

Har du någonsin funderat över hur man ska gå till väga om man vill åka över och köpa bildelar billigt i USA? Det har jag. Och jag har dessutom gjort det. 49 kilo bildelar närmare bestämt.

Här är en lista över vad som gäller och vad du bör tänka på!

 1. Först och främst: om du inte avser hänge dig åt smuggling (lagbrott) så ska du förtulla och betala moms för dina bildelar om värdet för dem överstiger 4 300 kronor! Mer exakt säger Tullverket så här: “Om inresan till Sverige sker med flyg eller färja i kommersiell trafik får du tull- och skattefritt ta med dig varor för 4 300 kronor.”.
 2. Tulltjänstemännen har andra saker för sig att kolla dina resväskor med bildelar för, säg 4 301 kronor.  De fokuserar på att hitta knark och annan skit. You do the math.
 3. Jag reste (oplanerat tack vare förseningar) till Sverige via Bromma istället för Arlana. På Bromma flygplats finns ingen tullstation. Hade värdet på mina grejer överstigit 4 300 kronor hade jag alltså varit tvungen att åka till Tullverket efteråt och betala tullavgift och moms.
 4. Den som tror sig vara smart kan skicka kvittona i ett brev till sig själv hemma i Sverige. Kostar en dollar, det vill säga cirka 7 kronor (i skrivande stund). Dessutom: Öppna kartongerna, eller kasta dem. Besudla delarna med lite smörjfett som du tar med hemifrån. Vips är grejerna begagnade = värda mindre.
 5. Kolla upp vad du ska ha innan du reser, och var du ska köpa dem. De flesta butiker har små lager, och det kan ta dagar (ibland upp till en vecka!) att få hem bildelarna till butik från huvudlager eller till och med den fabrik som tillverkar delarna. Beställ direkt när du landat så ökar chansen att få godiset med dig hem!
 6. Till exempel Autozone redovisar bildelarnas vikt direkt på sin webbplats. Det underlättar din planering avsevärt. Så du vet hur många resväskor du behöver, och hur vikten ska fördelas.
 7. Många flygbolag erbjuder möjligheten att ta med sig extra resväskor för en struntsumma. Kolla upp vad som gäller för just ditt flygbolag, det är oftast definitivt värt det!
 8. Köp en bagagevåg på Kjell & Co eller annan teknikbutik. Det gjorde jag, och det innebar att jag vägde in mina extraväskor på 50.5 lbs (22.9 kilo) respektive 51 lbs (23.1 kilo)…
 9. Transportation Security Administration (TSA) i USA kommer garanterat att öppna dina väskor med skumma grejer, så lås INTE väskorna och lämna gärna ett meddelande till TSA. Det gjorde jag, och det märktes knappt att de kollat igenom väskorna (annat än att även de lämnade ett meddelande till mig!).
 10. Släpa inte med dig extra resväskor från Sverige, utan köp dem på plats i USA. De kostar inte många dollar på till exempel Walmart. 
 11. Detta är ingen uppmaning till brott. Överstiger värdet på dina bildelar 4 300 ska du betala tull och moms!

Här är lite rara fotografier från mitt bildelsköpande i USA.

Larsson i beställartagen inne på O’reilly Auto Parts.

Diverse bildelar på hotellrummet innan de packats i resväskorna.

VM i resväskor! Vanligtvis reser jag endast med två väskor av handbagagetyp…

Släkten ska ha sitt. Dags att skicka vykort.

Ett sött litet meddelande från TSA!

Du må tro att bagagevagnen var svårmanövrerad!

Share/Save/Bookmark

17 kommentarer till “Så importerar du bildelar från USA”

 1. Mats säger:

  Fantastiskt! Skall försöka applicera detta på mitt skivköpande nästa gång. Enda besvikelsen var att min nyinköpta väska med TSA-lås inte gick att öppna med den förmodade universalnyckeln (det systemet låter ju tveksamt redan på papper). Jag blev uppropad och fick lämna ut koderna.

 2. Peter Larsson säger:

  Kul att kunna hjälpa andra och inspirera!

 3. Lasse säger:

  En bild från Peters första resa till US of A, (innan han skrev sin oumbärliga what/how to do-lista):
  http://clivelimpkin.com/wp-content/gallery/main_gallery/yi8q8889.jpg

 4. Peter Larsson säger:

  Hahahahahahaha! :-D

 5. tobbe bobbe säger:

  Finns det många amerikanska sidor med reservdelar så man skulle kunna nyttja en tjänst såsom http://www.viadress.com ? Då kan man ju sitta och samla ihop lite olika delar och slippa dela upp det på flera frakter om man inte ska över till staterna själv.

 6. Roger säger:

  TobbeBobbe - har du testat Via Adress så du har erfarenhet av dem?

  Jag signa för ett konto där. Har nu en adress i Indiana…
  Blev bra mycket billigare än att skicka direkt från tex Summit till Mexico. Ska testa på några smådelar sen och se om deras uppgifter de gav verkligen stämmer i verkligheten med.

  De andra operatörerna har väl minst sagt blandade omdömen.

  Peter: Det spelar ingen roll om man betalar skatt eller inte, i skatteverkets ögon är man alltid skyldig tills motsatsen bevisas, så varför bry sig om man gör lite hederliga “avdrag”? Dessutom har jag för mig att de fortfarande kan kräva dig på moms och tull åratal efteråt du fått in varan i landet.

 7. Peter Larsson säger:

  Tobbe-bobbe: Finns hur många som helst! Jegs, Year One, Summit Racing, Rock Auto, O’reilly, Autozone är de jag handlat av. Det är bara toppen på ett gigantiskt isberg.

  Men hur fungerar Via Adress? Allt ska vara gratis säger deras webbplats, det betvivlar jag. Vad är det som kostar? Hur blir det med tull/moms?

  Roger: Klart man betalar statens andel! ;-)

 8. Roger säger:

  Det ViaAdress verkar tjana pengar pa ar frakten. de lagger pa lite pa fraktsumman. du har tom mojlighet att skriva ner vardet pa varan innan det skickas fran Indiana.
  Ska ta en test senare nar jag far julklappspengarna.

  Saklart att man betalar ALLA nodvandiga skatter och avgifter till berorda myndigheter. Det ar ju kul att betala skatt. Haftigt tom.

 9. Peter Larsson säger:

  Ett visst mått av solidaritet är väl bra. Men jag tror det finns en gyllene väg mellan USA och Sverige.

 10. Roger säger:

  Pass upp! Nån skattnasare kan smygläsa din blogg och BAM! Tullinspektion! ;)

  Jag tror att om nån smyger in lite bildelar är ingenting jämfört med de riktiga smugglarna. Droger, pengar, vapen etc… Där har vi ju pengar att hämta och det är bra att tullarna ägnar sig åt att leta efter dem istället. Jag har kört över Öresundsbron hundratals gånger och ALDRIG blivit stoppad. Märkligt tycker jag nästan. Men sett åtskilliga gånger att de kollar bilar. Men jag vet inte, de kanske inte får stoppa o kolla bilar utan misstanke. Skulle tamefan inte förvåna mig.

  Eller så är jag miljöskadad från att ha min bil genomsökt flera gånger i månaden av kulsprutebeväpnade soldater… Helt normalt här nuförtiden. Men jag brukar har min 45a på mig och det är olagligt för dem att göra kroppsvisitering…

 11. Peter Larsson säger:

  Jag betalar givetvis tull och skatt, Roger!

  45:a på dig? Hur ser vapenlagen ut i Mexiko egentligen?! :-)

 12. Roger säger:

  Vapenlagarna i Mexiko är en av världens striktaste. Tyvärr har de ett land med ett av världens slappaste(eller tyvärr o tyvärr…) lagar andra sidan gränsen. Så vapen är inga problem att få tag på, olagligt. Vapenhandlarna i gränsstaterna har jublat hela vägen till banken sedan WOD startade.

 13. Peter Larsson säger:

  Jag minns när jag och några kamrater knata över till Mexiko förra året. Det var ingen gränskontroll alls, typ. Haha. Åt andra hållet var det lite mer strikt. :-D

 14. Peter Kampf säger:

  Snyggt reportage värre! Ser förresten ut som Jeep-väskorna vi köpte :-) Och sugen på att shoppa bildelar blir man…

 15. Peter Larsson säger:

  Jepp, Jeep-väskor. Givet val på Walmart kan jag säga. Alla andra väskor såg dessutom ut som ett lass med dynga. ;-)

  Bildelsshopping är en ständigt aktuell lust och last…

 16. Daniel säger:

  Hej,
  Jag ska till Mexico och hade tänkt att handla lite bildelar, jag skulle uppskatta om någon hade tips på vart i mexico man beställer/köper delar (ford 5,0)
  Om man beställer från Summit till sitt hotell i Mexico, vad kan det kosta? tillkommer någon tull och moms?

  Hoppas att någon vänlig själ kan hjälpa mig med detta.
  // Daniel

 17. Peter Larsson säger:

  Skicka ett mejl till Roger: roger(at)sandsalt.se. Det är han som kommenterat ovan och han är en stor jänkebilsfantast och jänkebilsägare. Han vet var bildelar finns i Mexiko.

  För övrigt är jag inte säker på att Summit accepterar att du beställer till hotelladresser. Jag försökte den visan med O’reilly och Autoparts, men de sade nej till det.

Lämna en kommentar